fredag 4. mars 2011

Blogg som sjanger

I en av dagens undersøkelser på nettet kom jeg over en bibliotekarblogg. Seks bibliotekarer på jakt etter en sjanger. Her er noe av det de har funnet:

"Blogging er et spennende fenomen, men hvor viktig er sjangeren? Røsten (2003) har sagt at blogging innebærer en radikal demokratisering av Internett. Gjennom gode publiseringsverktøy og effektive distribusjonssystemer i blogossfæren kan en habil skribent konkurrere på tilnærmet lik linje med store medieorganisasjoner. I Aftenpostens nettavis sier Anders Fagerjord, postdoktor ved UiO, at bloggene nok aldri vil true nyhetsjournalistikken, men at det er noe annet med kommentarjournalistikken. Han mener han leser mange flere gode kommentarer på bloggene enn han gjør i avisene. Problemet er å vite hva som er sant og hva som er oppspinn. Han har forsket på fenomenet og mener at bloggerne sitter på store ressurser som nyhetsformidlere (Kleve, 2004)."

En annen interessant tekst om blogging her.
Om blogganalyse i videregående skole her.
Jeg kom også over en masteroppgave om blogging: "Bloggpraksis som lært lært selvrepresentasjon, en kvalitativ analyse av selvrepresentasjon i personlige blogger" av Karoline Tømte. Denne må da være seriøs og "tung" nok faglig?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar